Skip to main content
Takaisin

Cinialle uusi toimitusjohtaja

Cinialle uusi toimitusjohtaja

Cinian hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Jaakko Tapanaisen. Yli 25 vuoden kokemuksen IT-alalta omaava Tapanainen korvaa eläkkeelle jäävän Cinian pitkäaikaisen toimitusjohtajan Ari-Jussi Knaapilan. 

Tapanainen aloittaa Cinian toimitusjohtajana 1.1.2025. Tapanainen on koulutukseltaan filosofian maisteri (informaatiojärjestelmät) ja hän on työskennellyt aiemmin useissa johtotehtävissä Tieto-konsernissa, viimeksi TietoEvry Tech Services Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Cinian toimitusjohtajana vuodesta 2015 asti toiminut Ari-Jussi Knaapila on ilmoittanut eläkkeelle jäämisestä vuoden 2025 alussa. Yhtiön hallitus kiittää Ari-Jussi Knaapilaa, jonka johtamana Cinia on kasvanut merkittäväksi tietoverkko-, kyberturva- ja ohjelmistoalan kansalliseksi ja kansainväliseksi toimijaksi.

Cinian hallitus suoritti perusteellisen ja tarkan hakuprosessin ja rekrytointiprosessissa oli mukana useita vahvoja ehdokkaita. 

”Jaakko Tapanaisella on laaja kokemus IT- ja ohjelmistopalveluiden kehittämisestä ja johtamisesta sekä eri toimialojen digitalisaatiosta. Lisäksi hänellä on vahva kaupallinen osaaminen ja erinomaiset ihmisten johtamistaidot. Tapanaisella on varmasti juuri oikeanlainen osaaminen ja kokemus jatkamaan Cinian kasvutarinaa ja viemään yhtiötä kohti seuraavaa vaihetta”, toteaa Cinian hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.

Tapanainen itse kertoo ottavansa tehtävän vastaan innostuneena: ”Cinialla on maailmanluokan osaaminen kyberturvan, ohjelmistokehityksen ja tietoverkkojen alueilla, ainutlaatuinen palveluportfolio ja osaava henkilöstö, jonka pohjalta tulevaisuuden kasvua on hyvä rakentaa. Lisäksi Cinian rooli kriittisten järjestelmien kehittäjänä sekä Suomen digiyhteyksien ja kyberturvan vahvistajana on jotakin hyvin ainutlaatuista. Odotan suurella innolla, että pääsen aloittamaan uudessa tehtävässäni”.  

Lisätietoa:  

Olli-Pekka Kallasvuo
hallituksen puheenjohtaja
opkallasvuo@hotmail.com 

Cinia viestintä
viestinta@cinia.fi