Cinia Boost Academy on Cinialle kesätöihin tulevien ohjelmistokehittäjien valmennusjakso. Sen aikana syvennytään työssä tarvittaviin teknologioihin, alan parhaimpiin käytäntöihin sekä asiakas- ja tiimityöhön.
Lentävä lähtö koodarin uralle järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022, ja ohjelma saa jatkoa ensi kesänä. Mitä kaikkea Boost Academyyn oikein kuului ja miltä kokonaisuus näytti osallistujien silmin? Kysyimme kokemuksia osallistujilta!
Yhteinen aloitus tutustutti kesäkoodarit toisiinsa
“Kick-off toimi hyvin. Ensin asiapainotteista sisältöä, lopuksi vapaamuotoista tutustumista muihin harkkareihin ja rentoa yhdessä olemista.”
Rakennamme ohjelmistoratkaisuja kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella. Cinia Boost Academyn aluksi ja lopuksi kokosimme kaikkien kaupunkien tulokkaat livetapaamiseen, jossa tutustuimme rennoissa merkeissä sekä toisiimme että yritykseen. Alkukesän yhteisissä koulutuspäivissä osallistujia puolestaan kiinnostivat erityisesti nämä teemat:
- Cinian työkalupakki ja ympäristöjen asennukset
- Front end- ja back end -kehittäminen
- Pilviarkkitehtuurin suunnittelu
- Testaus, laatu, tietoturva, CI/CD ja versionhallinta
- Saavutettavuus
- Työssä jaksaminen
- Projektiesittelyt
Harkkatyö on Cinialla jo perinne
“Pidin siitä, kuinka harjoitustyön avulla pääsi pystyttämään ympäristöjä ja tutustumaan uusiin työkaluihin. Työn sisältö ja aihe oli tarpeeksi yksinkertainen, joten aikaa säästyi muihinkin asioihin keskittymiseen.”
“Harkkatyö pehmensi siirtymistä asiakasprojektiin, mikä oli hyödyllistä.”
Harjoitusprojekti on yksi Cinia Boost Academyn kulmakivistä. Se on itse asiassa kuulunut kesäkoodarien perehdytykseen jo aiempina vuosina. Ideana on rauhoittaa alussa aikaa uuden oppimiselle. Web-pohjainen harjoitussovellus tehdään samanlaisiin ympäristöihin ja samanlaisia teknologioita käyttäen kuin oikeatkin asiakasprojektit.
Lue myös: Kattavan perehdytyksen kautta tositoimiin – Kesäkoodarien kokemuksia
Mentorin ja tiimin tuella asiakasprojektiin
“Siirryin projektiin parin ensimmäisen viikon jälkeen kesken sprintin. Oli aikaa käydä perehdytyksiä ja saattaa kehitysympäristö rauhassa kuntoon, mutta toisaalta pääsin heti dailyihin seuraamaan, miten homma toimii. Minut otettiin tiimissä ihan superhyvin vastaan.”
Oikeaan kehitysprojektiin siirtyminen tuntuu isolta hypyltä. Oma osaaminen jännittää eikä tikettien käsittelyyn ole vielä rutiinia. Palautekysely kertoo, että valmennusviikot pehmensivät laskua.
“Kynnys kysyä asioista oli erittäin matala. Jos minulla oli jokin ongelma, jota en sen hetkisillä taidoillani osannut ratkoa, mentorini saattoi esittää herätteleviä kysymyksiä. Lisäksi sain paljon oppia ja vinkkejä navigoinnista koodissa.”
Osana Cinia Boost Academya halusimme nimetä jokaiselle osallistujalle oman mentorin. Hän on se luottohenkilö, jonka puoleen kääntyä, jos ei tiedä, keneltä kysyä koodista tai käytännöistä. Onnistumisia koettiin jo nyt, ja palautekyselyn kehitysideoiden perusteella kehitämme mentorointimallia eteenpäin.
Jira, Robot Framework, kerrosarkkitehtuuri, REST-rajapinnat, Kotlin, TypeScript, React, Docker, IntelliJ IDEA… kun kysyimme, mitä kesäkoodarit oppivat asiakasprojekteissa, vastauksissa nousi esiin taitojen vahvistuminen sekä teknologioissa että projektikäytännöissä, kuten scrumissa. Taitoja pääsee soveltamaan jatkossakin, sillä kesän jälkeen kaikki akatemialaiset jäivät Cinian palvelukseen.
“Asiakasprojekti on opettanut, mitä kehitystyö on oikeassa projektissa. Avun kysymistä ei kannata epäröidä, mikäli on tilanteessa, johon ei tunnu löytyvän ratkaisua.”
100 % osallistujista suosittelee Cinia Boost Academya
Cinian kaltaisessa ratkaisutalossa jokainen tiimi tekee töitä erilaisten ohjelmistoprojektien parissa, joten myös jokaisen kesäkoodarin polusta muovautuu omanlaisensa.
Yhteinen valmennusjakso teki vaikutuksen kaikkiin: 100 % osallistujista suosittelee Cinia Boost Academya IT-alan opiskelijoille. Ehkä tapaamme sinun kanssasi ensi kesänä?
Lue myös:
Cinia loisti Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa
Tätä on Cinia Boost Academy
Kesäkoodarista full stack -osaajaksi